Boken
 

Aktuellt från Lindofinn

Planket Sthlm

Ingrid Lindeberg visar sina foton på Nordens största utomhusutställning, Planket Sthlm, 20 augusti. Utställningsplats 96, adress Lilla Mejtens gränd, Södermalm. Pågår kl. 12.00 - 17.00.

Lindofinns bok finns nu även på Hasselbladstiftelsens bibliotek

Den skönlitterära fotoboken "Där vi en gång var" av Ingrid Lindeberg finns nu hos Hasselbladstiftelsens bibliotek som är dedikerat till fotografi och riktar sig till forskare och fotografer.

Lindofinns bok på Fotoboksmässan i GBG

Sista dagen på årets Fotobok GBG deltog Lindofinn på mässan för Fotoböcker utgivna i begränsad upplagaunder de senaste fem åren.

Lindofinns bok finns nu att beställa i bokhandlar från Kiruna till Höllviken

Nu finns "Där vi en gång var" av Ingrid Lindeberg att köpa i ytterligare ett 30-tal bokhandlar. Detta tack vare Lindofinns nya distributör Förlagsverksamhet som är en av huvudleverantörerna till de fristående bokhandlarnas inköpsorganisation Ugglebokhandlarna.

2021

Lindofinn med från start när dansk bokjätte lanserar e-bokhandel i Sverige

Den 1 september startar danska Tales.se sin verksamhet i Sverige. Tack vare Lindofinns avtal med Förlagsdistribution finns nu vår bok Där vi en gång var med i den nya nätbokhandeln från dag ett.

Lindofinn sluter avtal med Förlagsdistribution

För att säkerställa fortsatt försäljning via Adlibris samt öka kapaciteten att leverera till fler fysiska bokhandlare har Lindofinn slutit avtal med Förlagsdistribution. Avtalet har slutits för att förbereda och underlätta framtida expansion.

2020

Där vi en gång var sprids

Som e-bok finns nu Där vi en gång var på mer än 100 bibliotek i Sverige. Det innebär att boken går att låna i stort sett oavsett var man än bor i landet. I Finland finns e-boken som utlåning i cirka 35 kommuner, framförallt de väster om Helsingfors men också på Åbo Akademi. E-boken finns även på specialbibliotek som Sjömansbiblioteket samt på Nordens hus bibliotek i Reykjavik.

Boken går att köpa i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland som inbunden eller e-bok. Den tryckta boken finns i Sverige på de större universitetens bibliotek samt hos stadsbiblioteken i Göteborg, Stockholm och Malmö.

2020

Där vi en gång var som e-bok från 5 december

Ingrid Lindebergs skönlitterära fotobok Där vi en gång var kommer ut som e-bok. Den 5 december är det försäljningsstart och förhoppningsvis kommer biblioteken som redan har den tryckta originalboken för utlåning även att kunna erbjuda att låna ut den som e-bok. För den som vill köpa e-boken säljs den via Adlibris, Bokus och övriga nätbokhandlar. De säljer även tryckta inbundna boken.

Fotoboksutställning i Lund och Linköping

Lindofinns bok på fotoboksutställning på Skissernas museum i Lund i oktober 2020. Därefter flyttar utställningen av årets fotoboksprisböcker till länsbiblioteket i Linköping.

Lindofinn skriver avtal med Axiell

Ett steg närmare första e-boken. 17 juli tecknade Lindofinn avtal med Axiell som är störst distributör i Sverige på e-böcker till bokhandlare och bibliotek.

Stor fotoboksutställning i Landskrona

Under hela sommaren fram till 20 september pågår Sveriges Fotografers och Landskrona fotos utställning. Samtliga böcker från Fotobokspriset 2020 visas upp. Ingrid Lindebergs Där vi en gång var är en av böckerna som du kan titta  och bläddra i.

Fotobokens dag 2020

Lindofinn var ett av förlagen som nominerat en bok till priset årets Fotobok. Därmed fanns boken Där vi en gång var med på  fotoboksutställningen och i utställningskatalogen över medverkande böcker och fotografer. (PDF-fil)

Carolina Rediviva

Ingrid Lindebergs skönlitterära fotobok Där vi en gång var finns nu även för utlåning på Uppsala universitets bibliotek Carolina Rediviva. Boken står bland svensk skönlitteratur.

Fotografiska publicerar intervju med Ingrid Lindeberg

I samband med utställningen Där vi en gång var publicerade Fotografiska en intervju med Ingrid Lindeberg. "Från fotografiska till egen utställning".

Läs Fotografiskas artikel här 

Intervju i Mitt i Bromma

Uppväxten i Bromma fångades upp i Mitt i Brommas intervju med Ingrid Lindeberg. Intervjun tar upp både boken och utställningen Där vi en gång var.

Läs Mitt i Brommas intervju här

Alviks bibliotek

Ingrid Lindebergs fotoutställning med textutdrag ur Där vi en gång var. Visas på Alviks bibliotek januari månad ut. Öppet under bibliotekets ordinarie öppettider.

2019

Nu kan även du i Malmö låna Där vi en gång var

På Stadsbiblioteket i Malmö står Ingrid Lindebergs bok Där vi en gång var bland fotoböckerna.

Nu kan du låna Där vi en gång var på sju bibliotek

Ingrid Lindebergs bok Där vi en gång var går nu att låna på Alviks bibliotek i Bromma, på Stadsbiblioteket vid Odenplan, på Stadsbiblioteket 300m2 i Brunnsparken i Göteborg samt på universitetsbiblioteken i Göteborg, Lund och Umeå samt Kungliga biblioteket.

Bok- och berättarmässan i Linköping 30 november

Ingrid Lindeberg, författare och fotograf, medverkar på Tellus, Bok- och berättarmässan i Linköping. Kl 12.20 Speakers Corner om Där vi en gång var.

Låna Där vi en gång var på biblioteket

Nu finns Där vi en gång var av Ingrid Lindeberg även på Göteborgs universitetsbibliotek för hemlån.

Låna Där vi en gång var på biblioteket

Nu finns Där vi en gång var av Ingrid Lindeberg på Lunds universitetsbibliotek för hemlån. Det innebär att den går att beställa oavsett var i landet man bor. Sedan tidigare går Där vi en gång var att beställa fram för att läsa på plats i Kungliga bibliotekets läsesal.

Ingrid Lindeberg på Arbetets museum 7 september – 10 november

Dokumentärfotosalongen på Arbetets museum i Norrköping har detta året temat ”Ett annat sätt att se”. Ingrid Lindeberg är en av 56 fotografer som blivit utvald att delta.

Ingrid Lindeberg på Planket 17 augusti

Stockholms ovanligaste fotoutställning där Sveriges mest kända fotografer ställer ut tillsammans med mindre kända. Ingrid Lindeberg visar några av sina bilder från boken Där vi en gång var. Boken finns då också till försäljning.

Utställning på Alviks bibliotek 7 - 31 januari 2020

Klart. Bilder från Där vi en gång var kommer ställas ut på Alviks bibliotek i Bromma under januari månad.

Fotoboksdagen 2019

Lindofinn ställer ut på fotoboksmarknaden som pågår 5 april på hotell Hilton Slussen. Ingrid Lindeberg, författare och fotograf till boken Där vi en gång,  finns på plats. Boken säljs till specialpris direkt från förlaget.

Försäljning via Adlibris

Lindofinns böcker kan nu köpas också hos Adlibris. Sedan tidigare går Där vi en gång var att  beställa via Bokus och andra nätbokhandlare. Boken finns också för utlåning på Kungliga Biblioteket och på Göteborgs stadsbibliotek.

Fria fotografers filial 2019  (26 januari - 17 februari)

Tre foton ur boken Där vi en gång var visas på Kulturhuset Studion under januari-februari. Ingrid Lindeberg en av 50 fotografer som ställer ut.

Boksläpp 24 januari 2019

Lindofinns första utgivna bok börjar säljas. Boken Där vi en gång var - handlar om livet i förorten på 1960-talet ställt mot bilder från samma platser i nutid.

 

Lindofinn AB

 Kontakt

 

Bilder

Samtliga bilder om ej annat anges
©Ingrid Lindeberg


 Följ oss 

 @ Copyright Lindofinn